Serowy makaron

Opublikowano: 21.03.2008, 15:51
Reklama
Składniki:
20 dag kiełbasy,
10 dag żółtego sera,
10 dag białego sera,
sól,
pieprz,
25 dag makaronu rurki,
2 pomidory,
6 zielonych oliwek.
Reklama
Przygotowanie:
Pokroić w kostkę kiełbasę. Podsmażyć. Umyte i sparzone pomidory obrać ze skórki. Pokroić. Dusić na małym ogniu. Na tarce zetrzeć żółty ser. Pokroić oliwki w małą kostkę. Rozdrobnić biały ser widelcem. Ugotować makaron. Odcedzić. Polać zimną wodą. Przełożyć do garnka. Wymieszać makaron z wędliną i pomidorami. Popieprzyć. Pospolić. Na koniec dodać biały ser. Dokładnie wymieszać. Na talerzu posypać startym żółtym serem i udekorować oliwkami.
Reklama
Reklama
Reklama