Reklama
Składniki:

1 serce wołowe,
5 cebul,
6 dag oleju,
6 dag masła,
2 szklanki czerwonego wina,
2 szklanki bulionu z kostek maggi,
20 dag pieczarek,
1 łyżka mąki,
8 ziemniaków,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

W plastry pokroić serce, Obtoczyć w mące. Podsmażyć na rozgrzanym oleju w szybkowarze. Obrac i pokroić w krążki cebulę. Wsypać. Zeszklić. Zalać winem i bulionem. Oprószyć pieprzem. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Oczyścić i obrać ziemniaki i pieczarki. Pokroić w plasterki. Masło rozetrzeć z rozetrzeć mąki. Otworzyć szybkowar. Potrawę wymieszać z mąką i masłem. Wsypać ziemniaki i pieczarki. Zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama