Reklama
Składniki:
- 75 dag drobiowych serc
- 1 l bulionu (może być z kostki)
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- kilka ziaren ziela angielskiego
- listek laurowy
- papryka słodka i ostra w proszku
- 1/2 strąka papryki
- 2 łyżki koncentratu
- 1 łyżka mąki
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Serca oczyść, opłucz, zalej zimną wodą i od momentu wrzenia gotuj ok. 10 minut.
2. Odlej wodę, serca zalej gorącym bulionem, dodaj ziele angielskie i listek laurowy oraz sól i pieprz, duś ok. 15 min.
3. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na maśle, dołóż do serc razem z papryką w proszku, duś do miękkości.
4. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat, duś 10 minut.
Reklama
5. Mąkę rozmieszaj w odrobinie zimnej wody, dodaj do serc, wymieszaj, zagotuj, dopraw.
Reklama
Reklama
Reklama