Seler naciowy zapiekany z migdałami

Opublikowano: 04.06.2008, 22:57
Reklama
Składniki:
seler naciowy,
1,5 szklanki bulionu warzywnego,
2 łyżki mąki pszennej,
1/2 szklanki śmietany kremówki,
1/2szklanki plasterków kalarepki,
1/2 szklanki migdałów,
2 łyżki masła,
1 szklanka pokruszonych krakersów.
Reklama
Przygotowanie:
Seler pociąć na skośne kawałki o gotować w połowie rosołu pod przykryciem około 10 min. Odcedzić. Mąkę rozprowadzić z resztą rosołu i gotować na średnim ogniu. KIedy zgęstnieje, dodać śmietanę, seler, kalarepkę i grubo posiekane, zrumienione na suchej patelni migdały. Wymieszać. Wyłożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Krakersy wymieszać z roztopionym masłem. Posypać potrawę. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama