Reklama
Składniki:

75 dag kwaszonej kapusty,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 łyżki mąki,
2 łyżki przyprawy warzywnej,
60 dag wieprzowiny bez kości,
2 cebule,
3 łyżki smalcu,
majeranek,
mielona słodka i ostra papryka,
cukier,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Pokrojoną kapustę zalać połową szklanki wrzątku. Zagotować. Przykryć i gotować nadal na bardzo małym ogniu. W kostkę pokroić mięso. Posypać mąką. Podsmażyć na dwóch łyżkach smalcu. Na pozostałym smalcu zeszklić obraną i posiekaną cebulę. Przesypać do mięsa. Wlać taką ilość wrzątku, aby przykryła mięso. Przykryć. Dusić. Kiedy mięso będzie miękkie, przesypać do kapusty, wlać koncentrat. Przyprawić. Wymieszać. Gotować kilka minut.

Reklama
Reklama
Reklama