Reklama
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 plasterki szynki
  • łyżka musztardy miodowej
  • 1 jajko
  • 5–6 łyżek tartej bułki
  • łyżka listków natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. W kotletach, ostrym nożem, ponacinaj głębokie kieszenie (uważaj, żeby nie przeciąć na wylot). Każdy kotlet oprósz solą i pieprzem. Wnętrze kieszeni posmaruj musztardą.
  2. Złóż razem po jednym plasterku szynki i żółtego sera. Między szynkę a ser wsyp natkę pietruszki i powkładaj do środka kotletów.
  3. Rozcięte brzegi kotletów dociśnij i lekko zbij tłuczkiem lub zepnij wykałaczką, aby dobrze do siebie przylegały i ser nie wypłynął podczas smażenia.
  4. Przygotowane kotlety panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Usmaż z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Reklama
Reklama
Reklama