Reklama
Składniki:

1/2 kg schabu,
1/2 kg pieczarek,
2 zupy pieczarkowe w proszku,
1 jogurt naturalny,
zielona pietruszka,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w słupki,wrzucić do wrzątku i gotować 30 minut. Odcedzić. Mięso pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Obsmażyć na oleju z obu stron. Zupy pieczarkowe rozpuścić w litrze wody, dodać jogurt, posiekaną zieloną pietruszkę i wymieszać. Do tego włożyć opieczone mięso i dusić ok.45 minut. Potem wyjąć mięso. W pół szklance wody rozmieszać 2 łyżki mąki i wlać do gotującego się sosu. Zagotować. Do sosu dodać wcześniej ugotowane pieczarki i z powrotem przełożyć mięso. Podawać z ziemniakami i surówką.

Reklama
Reklama
Reklama