Reklama
Składniki:

- 1 kg schabu środkowego
- pieprz
- 150 g suszonych śliwek bez pestek
- 150 g suszonych moreli
- olej
- masło
- 1/2 szklanki białego deserowego wina
- 1 Mini Kostka KNORR Czosnek

Reklama
Przygotowanie:

1. Opłucz mięso, osusz i natrzyj pieprzem. Zrób w mięsie podłużne otwory cienkim nożem i każdy otwór wypełnij suszonymi owocami.

2. Posmaruj schab dokładnie olejem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp wiórkami masła i skrop letnią wodą.

Reklama

3. Piecz około godziny w 180°C, w czasie pieczenia często polewaj wytwarzającym się sosem. Pod koniec pieczenia mięso polej winem i posyp pokruszoną Mini Kostką KNORR Czosnek.

Reklama
Reklama
Reklama