Reklama

Przygotowanie 30 min
Porcja ok. 380 kcal

Reklama

Przepis na 4 porcje:
- 4 kotlety schabowe (po ok. 15 dag)
- 25 dag małych pieczarek
- 15 dag żółtego sera
- bułka tarta
- Curry GALEO
- Gałka muszkatołowa mielona GALEO
- Papryka ostra GALEO
- sól
- 2 jajka
- olej i masło do smażenia

Sposób wykonania:
1. Kotlety umyj, osusz papierowym ręcznikiem i rozbij lekko tłuczkiem do mięsa. Wymieszaj bułkę tartą z płaską łyżeczką Curry, mielonej Gałki muszkatołowej i Papryki ostrej GALEO.

2. Jajko roztrzep, zanurz w nim kotlety i obtocz je w aromatycznej bułce tartej. Usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Reklama

3. Pieczarki oczyść. Podsmaż je na maśle, uważając, żeby się nie przypaliły. Na koniec oprósz je solą. Rozłóż na usmażonych kotletach, przykryj pokrojonym w paski żółtym serem i smaż jeszcze chwilę na małym ogniu, aż ser zacznie się topić.

Reklama
Reklama
Reklama