Schab z orzeszkami ziemnymi

Składniki:
50 dag schabu środkowego bez kości,
papryka,
cebula,
5 dag norzeszków ziemnych bez soli,
marchewka,
ząbek czosnku,
5 łyżek sosu sojowego,
2 łyżeczki oleju sezamowego,
2 łyżki oleju,
łyżka mąki ziemniaczanej,
półtorej łyżki wytrawnego sherry,
2 łyżeczki startego imbiru.
Przygotowanie:
Mięso pokroić w cienkie słupki. Polać dwoma łyżkami sosu sojowego. Warzywa obrać. Paprykę pokroić w kwadraty, cebulę - w piórka, marchewkę - w zapałki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek. Wyjąć. Następnie wsypywać osobnno warzywa i podsmażyć. Przełożyć na talerz. Wlać resztę oleju. Wsmażyć mięso. Wsypać orzeszki, usmażone warzywa i imbir. Wlać olej sezamowy. Wymieszać. Mąkę ziemniaczaną rozetrzeć z dwoma łyżkami zimnej wody. Wlać sherry i resztę sosu sojowego. Wlać do sosu. Podgrzewać aż sos zgęstnieje.