Reklama
Składniki:

1,5 kg schabu bez kości,
2 dag rodzynek,
2 jabłka,
6 suszonych moreli,
2 szklanku soku jabłkowego,
jajko,
łyżka żelatyny instant,
sól,
pieprz,
kolendra.

Reklama
Przygotowanie:

Natrzeć schab pieprzem, solą i kolendrą. Zostawić w lodówce na godzinę. Obrane jabłka pokroić na kawałki. Opłukane morele pokroić na kawałki. Wymieszać jabłka z morelami, jajkiem i rodzynkami. Wysmarować nimi środek schabu. Mięso związać i włożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanki. Piec w tem. 180 st. C przez półtorej godziny. Po wyjęciu ochłodzić i pokroić na cienkie plastry.
Zagotować sok jabłkowy. Wymieszać z żelatyną. Kiedy zacznie gęstnieć, polać mięso i włożyć do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama