Schab z cytrusową nutą w ananasach

Opublikowano: 20.10.2009, 10:48
Reklama
Składniki:
- 1,5 kg schabu bez kości
- 2 ząbki czosnku
- sok z 1 cytryny i pomarańczy
- po łyżce skórki otartej z cytryny i pomarańczy
- puszka ananasa w plastrach
- łyżeczka cukru
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki masła
- tłuszcz do formy
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Na marynatę czosnek utrzyj z łyżeczką soli, skórką z cytrusów, pieprzem i 2 łyżkami soku ananasowego, natrzyj mięso, odstaw na 4 godz.
2. Do natłuszczonej formy włóż mięso, polej masłem, zrumień w temp. 230 st. C, polej kilkoma łyżkami soku, piecz 80 min w temp. 90 st. C.
Reklama
3. Zagotuj soki z cukrem, dodaj rozprowadzoną wodą mąkę, zagotuj, polej mięso, obłóż ananasem.
Reklama
Reklama
Reklama