Schab w ziołach - przepis składniki i przygotowanie
Ze świeżymi i suszonymi ziołami!

Opublikowano: 17.04.2015, 05:22
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1,5 kg schabu karkowego
- 3 ząbki czosnku
- łyżka miodu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżeczki suszonych ziół
- 2 łyżki świeżych ziół, np.: majeranek, oregano, mielona papryka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na schab w ziołach!
- Czosnek rozetrzyj z solą, połącz z musztardą, miodem, pieprzem, szczyptą papryki i suszonymi ziołami.
- Przygotowaną pastą posmaruj umyte i osuszone mięso.
- Odstaw na 2 godziny do lodówki.
- Następnie włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz około 90 minut w temperaturze 190 stopni C.
- Po upieczeniu pozwól mięsu odpocząć kwadrans. Przed podaniem posyp posiekanymi świeżymi ziołami.
Reklama
Zobacz inne przepisy na schab:
Schab z wiśniami - przepis
Schab w słoninie - przepis
Schab pieczony w płatkach - przepis
Reklama
Reklama
Reklama