Reklama
Składniki:
- 1 kg schabu środkowego bez kości
- 3 ząbki czosnku
- majeranek
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- mały słoiczek musztardy francuskiej
- 1 szklanka tartej bułki
- 1 jajko
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Schab opłucz, osusz papierowymi ręcznikami. Natrzyj zmiażdżonym w prasce czosnkiem, majerankiem, solą, pieprzem i oliwą. Posmaruj 2–3 łyżkami musztardy. Odstaw na 4 godziny w chłodne miejsce.
2. Mięso włóż do przykrywanego, żaroodpornego naczynia. Piecz ok. 15 min w 200 st. C, potem obniż temperaturę do 180 st. C i piecz jeszcze ok. 30 min. Mięso wyjmij z piekarnika.
Reklama
3. Z tartej bułki, jajka i musztardy rozmieszaj ciasto. Obłóż nim schab. Dopiecz w 200 st. C, aż zrobi się rumiane.
Reklama
Reklama
Reklama