Schab w płatkach z orzechami

Opublikowano: 21.07.2010, 08:54
Reklama
Składniki:
- 4 niezbyt duże kotlety schabowe
- szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki mielonych orzechów włoskich
- płaska łyżeczka pieprzu
Reklama
Ciasto:
- 2 jajka
- 2 łyżki płynnej kremówki
- 2 łyżki mąki
- szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
1. Jajka zmiksuj z mąką, kremówką, solą i pieprzem. Płatki owsiane wymieszaj z orzechami i pieprzem.
Reklama
2. Opłukane mięso delikatnie rozbij tłuczkiem. Zamocz w przygotowanym cieście i panieruj w płatkach owsianych z dodatkami. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Reklama
Reklama
Reklama