Reklama
Ilość kalorii: 240
Czas przygotowania: 80 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 70 dag schabu środkowego
  • 3 szklanki piwa
  • szklanka bulionu warzywnego
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 listków laurowych
  • łyżeczka pieprzu czarnego w ziarenkach
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz, osusz, a następnie natrzyj solą i pieprzem. Obłóż listkami laurowymi, obwiąż nitką kuchenną. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, obłóż obraną i pokrojoną w cienkie krążki cebulą, obranymi ząbkami czosnku, polej piwem i bulionem warzywnym.
  2. Duś pod przykryciem 30 minuty. Następnie do pieczonego schabu dodaj musztardę francuską, pieprz w ziarenkach i duś jeszcze 40 minuty na średnim ogniu. W połowie duszenia mięso możesz odwrócić na drugą stronę.
Reklama
Reklama
Reklama