Reklama
Ilość kalorii: 360
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag upieczonego, wystudzonego schabu
  • 1,5 szklanki bulionu
  • łyżka żelatyny
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

1. Schab pokrój na 6 grubych plastrów.
2. Każdy natnij głęboko, uważając, aby nie rozciąć ich całkowicie.
3. Żelatynę rozpuść w bulionie, schłodź.
4. Jajka obierz, pokrój w drobną kostkę.
5. Wymieszaj jajka z majonezem, śmietaną i chrzanem.
6. Masę połącz z posiekanym szczypiorkiem, dopraw do smaku.
7. Przygotowaną pastą napełnij nacięte plastry.
8. Ułóż schab, polej tężejącą galaretą.
9. Odstaw do stężenia na koło 5 godzin.

Reklama

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama