Reklama
Składniki:

80 dag schabu,
4 dag tłuszczu,
2 dag mąki,
15 dag pieczarek,
2 dag masła,
3 dag orzechów włoskich bez łupin,
3 dag chrzanu tartego,
żółtko,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Oczyszczone i opłukane pieczarki drobno pokroić i usmażyć. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i posiekać. Umyte mięso zmielić. Połączyć z pieczarkami, orzechami, chrzanem i żółtkami. Dodać przyprawy do smaku. Przez calą długość schabu zrobić nożem otwór, który wypełnić farszem. Oprószyć mąką, podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Piec skrapiając wodą i wytworzonym sosem. Pokroić na porcje. Polać sosem.

Reklama
Reklama
Reklama