Schab jak w Warszawie

Opublikowano: 04.06.2008, 18:46
Reklama
Składniki:
80 dag schabu,
4 dag tłuszczu,
2 dag mąki,
15 dag pieczarek,
2 dag masła,
3 dag orzechów włoskich bez łupin,
3 dag chrzanu tartego,
żółtko,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone i opłukane pieczarki drobno pokroić i usmażyć. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i posiekać. Umyte mięso zmielić. Połączyć z pieczarkami, orzechami, chrzanem i żółtkami. Dodać przyprawy do smaku. Przez calą długość schabu zrobić nożem otwór, który wypełnić farszem. Oprószyć mąką, podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Piec skrapiając wodą i wytworzonym sosem. Pokroić na porcje. Polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama