Schab jak w górach

Opublikowano: 04.06.2008, 19:01
Reklama
Składniki:
75 dag schabu z kością,
kilo kapusty kwaszonej,
4 dag tłuszczu,
15 dag cebuli,
1 dag papryki mielonej,
2 dag mąki,
25 dag śmietany,
1/2 szklanki wody,
2 ząbki czosnku
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Schab pozbawić kości. Podzielić na kotlety, które rozbić, posolić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć mąką i usmażyć. Przełożyć je do rondla. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić. Wsypać do mięsa. Wsypać paprykę. Wlać wodę. Dusić kwadrans. Wsypać posiekaną kapustę. Dusić aż będzie miękka. Rozetrzeć śmietanę z mąką. Wlać. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama