Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg schabu,
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 5 łyżek dżemu pomarańczowego,
  • ½ szklanki soku pomarańczowego,
  • łyżka soku z cytryny,
  • ząbek czosnku,
  • szczypta zmielonego imbiru,
  • łyżeczka startego korzenia imbiru,
  • pieprz,
  • pomarańcza,
  • cytryna.
Reklama
Przygotowanie:

Mięso pokroić na porcje. Podpiec na ruszcie. Sos: dokładnie połączyć dżem, sos sojowy, imbir, pieprz, sok z cytryny i pomarańczy i obrany i roztarty czosnek. Do sosu włożyć mięso. Dusić pół godziny na małym ogniu. Danie podawać na zimno ozdobione plastrami cytryny i pomarańczy.

Reklama
Reklama
Reklama