Schab faszerowany w ziołach

Opublikowano: 22.02.2010, 10:21
Reklama
Składniki:
- 1,5 kg schabu
- 20 dag twarogu
- 30 oliwek
- 10 susz. pomidorów
- ząbek czosnku
- 2 łyżki bułki tartej
- pęczek natki
- 10 łyżek oliwy
- żółtko
- łyżeczka susz. oregano
- łyżeczka susz. tymianku
- sól
Reklama
Przygotowanie:
1. Twaróg wymieszaj z pomidorami, krojonymi oliwkami, bułką, żółtkiem, czosnkiem, solą. Nożem zrób w mięsie kieszeń, natrzyj solą i ziołami.
2. Mięso nadziej farszem, zepnij wykałaczkami, obsmaż na 2 łyżkach oliwy, przełóż do brytfanki. Podlej 0,5 szklanki wody. Piecz 60 min (190 st.).
Reklama
3. Natkę posiekaj, wymieszaj z resztą oliwy. Pastą posmaruj mięso, piecz 40 min. Podawaj z makaronem.
Reklama
Reklama
Reklama