Reklama
Składniki:

- 1,5 kg schabu środkowego bez kości
- 25 dag suszonych moreli
- puszka ananasa w syropie
- 2 łyżki oliwy
- sól
- 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, osusz papierowymi ręcznikami. Natrzyj solą, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

2. Morele dokładnie umyj w ciepłej wodzie, osącz. Zalej syropem z ananasa, odstaw na 2 godziny.

3. Ananas zmiksuj. Połącz z oliwą i białym pieprzem.

4. W schabie poprzecznie natnij 2 kieszenie. Natrzyj je pastą ananasową, a potem wypełnij osączonymi z zalewy morelami.

5. Mięso ułóż w brytfannie, polej obficie sosem.

Reklama

6. Piecz ok. godziny w temperaturze 190 st. C, często polewając wytwarzającym się sosem.

Reklama
Reklama
Reklama