Schab czosnkowy

Opublikowano: 11.12.2007, 10:38
Reklama
Składniki:
- 80 dag schabu środkowego bez kości
- sól
- pieprz
- 2–3 łyżki masła
- fasolka szparagowa
- zielony groszek
- strąk papryki
- kilka ząbków czosnku
- masło smakowe
Reklama
Przygotowanie:
Mięso opłukać, pokroić na plastry, umieścić na specjalnej dziurkowanej wkładce do gotowania na parze, położyć na garnku z wrzącą wodą, tak aby wkładka nie dotykała wody. Przykryć, gotować kilkanaście minut, aż mięso będzie miękkie, w ten sam sposób ugotować umyte i osączone warzywa. Masło utrzeć na puszystą pianę z solą, pieprzem i posiekanym lub roztartym czosnkiem, ugotowane mięso razem z warzywami wyłożyć na półmisek, na gorącym położyć przygotowane masło smakowe, od razu podawać.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama