Reklama
Składniki:

60 dag sarniny,
4 jabłka,
3 ziarenka pieprzu,
0,1 l czerwonego wina,
2 goździki,
1 marchew,
tymianek,
liść laurowy,
1/3 selera,
1 cebula,
1 łyżka octu,
4 dag smalcu,
2 łyżki koniaku,
5 dag wędzonej słoniny.

Reklama
Przygotowanie:

Słoninę pokroić w słupki i powtykać w mięso. Wymieszać wino z posiekaną cebulę, goździki, liść laurowy, tymianek, ocet, pokrojoną marchew i seler. Następnie łożyć mięso i odstawić na dwa dni. Wyjąć mięso, osuszyć i smażyć na rozgrzanym smalcu a następnie podlać zalewą i wstawić od rozgrzanego piekarnika na pół godziny. W trakcie obłożyć obranymi i pokrojonymi na plasterki jabłkami, skropić koniakiem. Zapiec.

Reklama
Reklama
Reklama