Reklama
Składniki:

40 dag combra,
4 dag wędzonego boczku,
5 dag pieczarek,
10 dag szynki,
0,1l białego wina,
0,2l kwaśnej śmietany,
1 łyżeczka mąki,
3 łyżki oleju,
cebula,
1łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1łyżeczka słodkiej czerwonej papryki w proszku,
1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki w proszku,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Pokroić mięso. W słupki pokroić słoninę i powtykać w sarninę. Pospolić. Popieprzyć. Oprószyć papryką i mąką. Położyć na rozgrzany olej. Sos odparować. Obrać, posiekać i zeszklić cebulę. Następnie wsypać pokrojone pieczarki. Dusić do miękkości składników. Na koniec wsypac pokrojoną szynkę. Podsmażyć. Wlać wino. Dusić. Wyjąć mięso. Zagęścić sos mąką roztartą z wodą. Włożyć mięso. Udusić.

Reklama
Reklama
Reklama