Reklama
Składniki:

80 dag filetów z sandacza,
10 dag słoniny,
25 dag małych pieczarek,
cebula,
1,5 szklanki gęstej śmietany,
łyżka mąki,
łyżka masła,
3-4 łyżki oleju,
1/4 łyżeczki curry,
łyżka soku z cytryny,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Filety oczyścić z ości. Opróśzyć solą. Owinąć folią i włożyć na 60 minut do lodówki. Obrać i posiekać cebulę. Przysmażyć na maśle. Oczyścić i posiekać pieczarki. Wsypać. Lekko podsmażyć. Doprawić. Wlać śmietanę i sok z cytryny. Wymieszać. Filety podzielić na porcje. Ponacinać. W nacięcia włożyć paski słoniny. Posypać mąką. Usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Polać sosem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 6 minut.

Reklama
Reklama
Reklama