Reklama
Składniki:
- 80 dkg sandacza ze skórą i bez ości
- pół kostki masła
- sól
- pieprz
- czosnek
- oliwa
- 0,5 l śmietanki 36%
- 6 oczyszczonych porów
- 6 ziaren białego pieprzu
- duży kieliszek białego wina
- 4 liście świeżego szpinaku
Reklama
Przygotowanie:
Sandacza usmażyć na złoto na sklarowanym maśle.
Śmietankę gotować z pokrojonymi porami i białym pieprzem tak długo, aż zredukuje się do połowy. Dodać wino, liście szpinaku i całość zmiksować na gładki mus. Doprawić solą do smaku.
Sandacza podawać na musie z porów i ze szpinakiem krótko przysmażonym na oliwie z czosnkiem.
Reklama
Przepis pochodzi z restauracji "U Fukiera"
Reklama
Reklama
Reklama