Reklama
Składniki:

50 dag ziemniaków,
1 łyżeczka soli,
1 łyżka oliwy z oliwek,
1 drobno pokrojona cebula,
1 łyżka soku z cytryny,
1 zmiażdżony ząbek czosnku,
20 dag mielonego mięsa z kurczaka,
sól,
pieprz,
1 szklanka majonezu,
1 mała oczyszczona papryczka chili, drobno pokrojona,
koperek,
mała główka sałaty do przybrania.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte i obrane ziemniaki, pokroić każdy na 4-6 słupków i z alać osolonym wrzątkiem i gotować 20 minut. Cebulę i czosnek smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju. Wsypać mięso i zrumienić. Wymieszać z sokiem z cytryny. Następnie przyprawić. Zdjąć z ognia. Ochłodzić. Połączyć z przestudzonymi ziemniaki i 2/3 mielonego kurczaka z majonezem i chili. Udekorować koperkiem i sałatą na półmisku.

Reklama
Reklama
Reklama