Reklama
Składniki:

20 dag gotowanego mięsa z krabów lub paluszków krabowych,
1 główka kruchej zielonej sałaty,
4 pomidory,
2 jaja ugotowane na twardo,
20 czarnych oliwek,
4 łyżki majonezu,
4 łyżki jogurtu naturalnego,
pół papryki żółtej,
pół papryki czerwonej,
2 cebule,
chili,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Umyć sałatę i porwać na kawałki, poszatkować 1 jajko, dodać do sałaty. Pomidory pokroić w cząstki, dodać. Mięso z krabów lub paluszków krabowych rozdrobnić, dołożyć do sałatki. Obrać i pokroić cebule w drobną kostkę, paprykę również pokrojoną dodać i wymieszać z resztą składników sałatki. Z majonezu, jogurtu i chili po wymieszaniu powstaje sos. Doprawić go do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z sałatką. Sałatkę podawać udekorowaną oliwkami i posypaną drobno posiekanym drugim jajkiem.

Reklama
Reklama
Reklama