Salatka z homara przepis
W sam raz na eleganckie przyjęcie!
Opublikowano: 30.03.2008, 16:42
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
40 dag gotowanego mięsa z homara,
10 dag korniszonów,
10 dag grzybów marynowanych,
8 łyżek majonezu,
sok z 1 cytryny,
1 łyżeczka sosu sojowego,
2 jaja ugotowane na twardo,
10 zielonych oliwek,
zielona sałata,
łyżeczka cukru,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso z homara pokroić na małe kawałki. Do majonezu dodać sos sojowy, pokrojone w drobną kostkę korniszony, marynowane grzyby i drobno posiekane jedno jajko. Sos przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Ułożyć na półmisku liście sałaty, a na nich mięso z homara. Polać je przygotowanym sosem i udekorować półmisek krążkami drugiego jajka oraz zielonymi oliwkami. Podawać z pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama