Sałatka z cukinii z kurczakiem

Składniki:
- 2 małe cukinie
- podwójny filet z piersi kurczaka
- czerwona i żółta papryka
- 4 pomidory
- 2 szklanki bulionu z kostki
- pęczek koperku
- sok z połowy cytryny
- oliwa
- 2–3 gałązki lubczyku
- sól, pieprz
- sos tabasco
- ząbek czosnku
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz, zalej gorącym bulionem, przykryj i gotuj około 30 minut. Następnie wyjmij z wywaru, ostudź.
2. Cukinię umyj, rozetnij wzdłuż na połówki, łyżeczką wydrąż gniazda nasienne, następnie pokrój miąższ w cienkie plasterki. Oczyść paprykę, potnij w paseczki. Pomidory pokrój na cząstki, a zimne mięso w cienkie plasterki. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
3. Posiekaj lubczyk i koperek. Czosnek przeciśnij przez praskę. Sok z cytryny połącz z ziołami i czosnkiem. Dodaj kilka kropelek tabasco oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj z 3 łyżkami oliwy. Sosem polej sałatkę. Jeszcze raz przemieszaj.