Sałatka z cielęciny, śliwek i gruszek

Opublikowano: 03.06.2008, 12:13
Reklama
Składniki:
30 dag pieczonej cielęciny,
15 marynowanych śliwek,
2 ziemniaki,
2 gruszki z octu,
1 zielona sałata.
Sos majonezowy:
15 dag majonezu,
1 łyżka soku cytrynowego,
1 łyżka posiekanego szczypiorku,
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
sól,
pieprz,
ząbek czosnku.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukać sałatę. Obrane ziemniaki ugotować. Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w paski. Cielęcinę również pokroić w paski. Wydrylować śliwki. Pokroić śliwki na ósemki. Sos: obrać czosnek i zmiażdżyć. Rozterzeć z solą, pieprzem, majonezem i sokiem z cytryny. Wymieszać z natką i szczypiorkiem. Wszystkie składniki wymieszać. Włożyć do lodówki na 60 minut.
Reklama
Reklama
Reklama