Sałatka w ziemniaku z grilla

Składniki:
- 4 ziemniaki
- papryka czerwona, żółta
- cukinia
- 4 łyżki oleju
- łyżka przyprawy do ziemniaków
- sól
- 5 łyżek startego sera żółtego
Przygotowanie:
1. Ziemniaki wyszorować miękką szczoteczką, opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 15 minut. Wyjąć, ostudzić, przekroić na pół, wydrążyć połowę miąższu, posiekać.
2. Ziemniaki wyszorować miękką szczoteczką, opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 15 minut. Wyjąć, ostudzić, przekroić na pół, wydrążyć połowę miąższu, posiekać. Spód ziemniaka napełnić serem.
3. Papryki umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Warzywa posypać przyprawą i ew. solą. Napełnić nimi połówki ziemniaków.
4. Kawałki folii posmarować cienko olejem, ułożyć ziemniaki, skropić resztą oleju, zawinąć. Położyć na gorącym grillu. Piec 15 minut.