Sałatka w galaretce

Opublikowano: 11.12.2007, 13:59
Reklama
Składniki:
- 20 dag pieczonego mięsa, np. kurczaka
- 1 ogórek
- garść zielonej fasolki
- 2 pomidory
- biała część pora
- sól
- pieprz
- szklanka bulionu
- łyżka żelatyny
- zioła
Reklama
Przygotowanie:
Upieczone mięso pokroić na niezbyt grube plasterki, włożyć do salaterki, do bulionu (może być przyrządzony z kostki) dodać wcześniej rozpuszczoną żelatynę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Ogórek umyć, nie obierać, pokroić na cienkie plasterki, pomidory opłukać, pokroić na cząstki, fasolkę ugotować, osączyć, przestudzić, pora dokładnie umyć, osączyć, rozdzielić liście, pokroić. Przygotowane rozdrobnione warzywa ułożyć na kawałkach mięsa, polać tężejącą galaretą, przykryć, wstawić do lodówki na godzinę, przed podaniem wymieszać, posypać ziołami.
Reklama
Źródłó: "Przyyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama