Reklama
Składniki:

25 dag makaronu świderki (fusilli),
25 dag owoców morza (krewetki, homar, kalmary, ośmiornica, małże),
25 dag brokułów,
25 dag cukinii,
1 czerwona cebula,
1 pomidor,
15 czarnych oliwek bez pestek,
koperek,
2 łyżki octu winnego,
4 łyżki oliwy,
1 łyżeczka musztardy,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą, pozostawić na durszlaku do obsączenia. Przygotować sos: ocet, oliwę i musztardę wymieszać, przyprawić. Owoce morza blanszować przez 5 minut we wrzątku, odcedzić, wymieszać z przygotowanym sosem, odstawić do lodówki na 60 minut. Brokuły wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, przelać zimną wodą. Cebulę obrać pokroić na pół plastry, pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ostrożnie wymieszać, wyłożyć na półmisek, przybrać gałązkami koperku.

Reklama
Reklama
Reklama