Reklama
Składniki:

- Sos sałatkowy bazyliowo – ziołowy Knorr – 1 opakowanie
- Żółta cykoria – 1 sztuka
- Czerwona cykoria – 1 sztuka
- Sparzone krewetki królewskie – 6 sztuk
- Pomarańcza – 1 sztuka
- Czerwony grejpfrut – 1 sztuka
- Zielone jabłko – 1 sztuka
- Migdały pokrojone w plastry – 10 gramów
- Oliwa z oliwek – 50 gramów
- Gęsty sos balsamiczny – do dekoracji

Reklama
Przygotowanie:

1. Nożem okrój ze skóry pomarańczę i grejpfruta, wytnij filety z owoców. Sok wyciśnij do miski – przyda się do przygotowania dressingu. Jabłko pokrój w cienkie cząstki.

2. Przygotuj dressing łącząc oliwę z sokiem z owoców i Sosem sałatkowym Knorr.

3. Migdały upraż na patelni na złoty kolor. Krewetki przetnij na pół i odłóż na bok.

4. Z cykorii odetnij końcówkę i pozwól, aby listki się luźno rozsypały. Następnie umyj je, osusz i wymieszaj razem z cząstkami jabłka, owoców, krewetkami oraz dressingiem.

Reklama

5. Na talerzu za pomocą sosu balsamicznego narysuj serce. W obrębie ułóż sałatkę, przekładając na przemian żółte i czerwone kawałki cykorii, jabłka, cytrusy i kawałki krewetek. Na koniec sałatkę posyp migdałami.

Reklama
Reklama
Reklama