Reklama
Składniki:

1 woreczek ryżu białego,
1 papryka czerwona,
1 pomidor,
1 ogórek,
1 cebula,
1 puszka tuńczyka - kawałki w oleju,
3 łyżki oliwy z oliwek ,
szczypta pieprzu i soli,
3 ząbki czosnku,
masło,
bagietka.

Reklama
Przygotowanie:

Sałatka: woreczek ryżu białego ugotowanego wsypujemy do naczynia, nastepnie dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną świeżą paprykę, pomidora, ogórka, średnią cebulę i puszkę tuńczyka - kawałki w oleju, wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy 3 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę pieprzu i soli, i mamy pyszną sałatkę. Bagietki czosnkowe: 3 ząbki czosnku ścieramy na garnku i mieszamy z masłem, następnie smarujemy bagietkę i wkładamy na 5-7 minut do piekarnika, po tym czasie mamy pyszne chrupiące kanapki, które w połączeniu z sałatką dają nam pyszą i wartościową przekąskę, smacznego.

Reklama
Reklama
Reklama