Reklama
Składniki:
1 ząbek czosnku,
2 łyżki oliwy,
50 dag pomidorów,
40 dag ryżu,
10 dag masła,
5 dag żółtego tartego sera,
1 puszka groszku,
5 dag szynki,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać czosnek. Wsypać na oliwę. Udusić na złoty kolor. Wyjąć na oliwę wsypać umyte, obrane ze skóry , pokrojone pomidory. Przykryć. Dusić, aż sos zgęstnieje. Ryż ugotować i odcedzić. Wymieszać z masłem i serem. Uformować z niego niską babkę z wgłębieniem po środku. Wgłębienie przegrodzić na dwie połowy warstwą ryżu. Do jednego wgłębienia wlać sos pomidorowy; do drugiego - odcedzony groszek (podgrzany z szynką i małą ilością masła).
Reklama
Reklama
Reklama