Ryż zapiekany z pieczarkami

Opublikowano: 24.08.2008, 22:34
Reklama
Składniki:
1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko,
20 dag pieczarek,
1 łyżka masła,
4 jajka,
3/4 szklanki zsiadłego mleka,
2 łyżki startego żółtego sera,
2 ząbki czosnku,
tarta bułka,
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Pokrojone w plasterki grzyby podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Oprószyć solą i pierzem. Doprawić posiekanym czosnkiem. Wymieszać z ryżem i połową łyżki natki. Wypełnić żaroodporne naczynie wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką tartą. Rozetrzeć jajka z mlekiem. Posolić. Popierzyć. Zalać ryż. Zasypać serem. Zapiekać 20 minut. Posypać resztą natki.
Reklama
Reklama
Reklama