Reklama
Składniki:

6 dag sera żółtego,
60 dag kurek,
cebula,
10 dag masła,
200 ml śmietany 22%,
25 dag ryżu długoziarnistego,
2 żółtka,
szczypta soli,
szczypta pieprzu.

Reklama
Przygotowanie:

Do pół litra wody wsypać ryż. Gotować 20 minut na małym ogniu. Oczyścić grzyby. Pozbawić trzonków. Obraną cebulę posiekać i zeszklić na łyżce masła. Wsypać grzyby. Przykryć. Dusić pół godziny. Po czym wymieszać z ryżem. Natłuścić naczynie żaroodporne. Wypełnić ryżem z grzybami. Śmietanę podgrzać z masłem. Przyprawić. Zdjąć z ognia. Zaciągnąć żółtkami. Zalać ryż. Oprószyć serem. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama