Ryż zapiekany z jabłkami

Opublikowano: 23.10.2007, 11:03
Reklama
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 1 łyżka masła
- 3-4 winne jabłka
- sok z 1 cytryny
- cynamon
- cukier waniliowy
- jogurt naturalny
- migdały w płatkach
Reklama
Przygotowanie:
Ryż ugotuj na sypko w osolonym wrzątku. Wymieszaj z masłem, przestudź. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, skrop sokiem z cytryny. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i wyłóż do niego połowę ryżu. Przykryj jabłkami, posyp cynamonem i cukrem waniliowym, przykryj resztą ryżu. Całość polej osłodzonym jogurtem naturalnym, posyp migdałami w płatkach i zapiekaj ok. 30 min. w 180ºC.
Reklama
Reklama
Reklama