Ryż z wieprzowiną

Opublikowano: 04.09.2008, 22:26
Reklama
Składniki:
1szklanka ryżu,
50 dag wieprzowiny,
2 puszki pomidorów w kawałkach,
2 gałązki selera naciowego,
cebula,
1/2 litra bulionu warzywnego,
4 łyżki oleju,
sól,
pieprz,
natka pietruszki.
Reklama
Przygotowanie:
Seler pokroić w plasterki. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Połowę oleju rozgrzać na patelni. Podsmażyć na nim cebulę. Następnie dodać mięso. Chwilę razem smażyć. Wyjąć mięso i cebulę. Na patelnię wlać resztę oleju. Podgrzać. Wrzucić ryż. Chwilę smażyć. Następnie dodać mięso i cebulę. Wlać połowę bulionu. Dodać pomidory razem z sosem. Dusić 40 minut. W połowie duszenia dodać selery.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama