Ryż z pomidorami

Opublikowano: 29.03.2008, 20:36
Reklama
Składniki:
45 dag ryżu basmati,
40 dag pomidorów,
2 średnie cebule,
1 łyżka świeżego posiekanego imbiru,
3 łyżki oliwy,
1 papryczka chili,
2 ząbki czosnku,
1/2 łyżeczki chili w proszku,
2 szklanki wody,
listki kolendry,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
W dużym rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić poszatkowaną cebulę, imbir i chili. Zrumienić. Zmniejszyć ogień i dodać rozgnieciony czosnek, obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory, chwilę poddusić. Następnie wrzucić ryż i dokładnie wymieszać. Do potrawy wlać wodę, posolić, wrzucić posiekaną papryczkę i dusić pod przykryciem, aż składniki będą miękkie, od czasu do czasu zamieszać. Przybrać listkami kolendry.
Reklama
Reklama
Reklama