Reklama
Czas przygotowania: 45 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

1 ½ szklanki ryżu długoziarnistego,
50 dag pieczarek,
1/2 szklanki kukurydzy z puszki,
1/2 szklanki groszku konserwowego,
łyżka masła lub oliwy,
sok z 1 cytryny,
3 szklanki zimnej wody,
1 łyżeczka tymianku,
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Ryż dokładnie wypłukać, zalać zimną wodą i ugotować. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki. Poddusić na tłuszczu aż wyparuje cały sos. Do ugotowanego ryżu dodać soli, soku z cytryny, tymianku, mielonej papryki oraz pieczarki, groszek i kukurydzę. Wymieszać.

Reklama
Reklama
Reklama