Ryż z melonem i serem

Opublikowano: 27.05.2008, 17:22
Reklama
Składniki:
25 dag dzikiego ryżu,
melon,
2 łodygi selera naciowego,
pół ananasa,
kostka rosołu drobiowego,
kilka gałązek natki,
sok z cytryny,
łyżeczka miodu,
4 łyżki oleju,
cynamon,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Do wrzątku wsypać ryż. Wrzucić kostkę rosołową. Dodać szczyptę cynamonu. Gotować 20 minut. Ostudzić. Oczyszczony seler pokroić w plasterki. Ananasa pokroić w cienkie półplasterki. Przekroić melona. Usunąć pestkę. Pokroić w plasterki. Z opłukanej natki oderwać listki. Wymieszać ryż z selerem, ananasem, melonem i natką. Połączyć olej z sokiem z cytryny, miodem, szczyptą soli i pieprzu. Polać ryż. Wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama