Ryż z kurczakiem i orzeszkami

Opublikowano: 18.04.2008, 21:03
Reklama
Składniki:
3 pokrojone w małą kostkę piersi z kurczaka,
15 g masła,
1 pokrojony drobno por,
1 pokrojona na małe kawałki żółta papryka, ,
35 dag ryżu,
kilka płatków szafranu,
1,5 l bulionu drobiowego,
20 dag słodkiej kukurydzy z puszki,
6 dag prażonych orzeszków ziemnych,
6 dag startego parmezanu,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzanym maśle podsmażyć por i paprykę, dodać kurczaka, smażyć dalej, aż mięso się zarumieni. Wsypać ryż. Smażyć przez 3 minuty. Dodać szafran, sól i pieprz. Powoli wlewać bulion. Gotować dwadzieścia minut, aż ryż będzie miękki, a większość wywaru odparuje. Dodać kukurydzę, orzeszki ziemne i parmezan. Wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama