Reklama
Składniki:

20 dag ryżu,
1/2 kurczaka z grilla,
2 cukinie,
1 seler,
1 cebula,
3 łyżki oleju,
1/2 szklanki wytrawnego białego wina,
sól,
pieprz zielony,
marynowany pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Cukinie pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Seler pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Olej rozgrzać. Podsmażyć na nim cebulę, dodać seler i cukinię. Chwilę jeszcze smażyć. Podlać winem. Dusić 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Włożyć podzielonego na porcje kurczaka. Mocno podgrzać. Ryż ugotować na sypko. Ułożyć na półmisku i obłożyć warzywami i kurczakiem. Posypać zielonym pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama