Ryż po hiszpańsku

Opublikowano: 15.09.2008, 23:38
Reklama
Składniki:
20 dag ryżu,
1 puszka groszku konserwowego,
1 puszka kukurydzy,
2 łyżeczki curry,
strąk czerwonej papryki,
4 marchewki,
40 dag filetów z kurczaka,
olej,
100 ml bulionu drobiowego,
sól,
pieprz,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać ryż z jedną łyżeczką curry. Wsypać do 400 ml wody. Doprowadzić do wrzenia. Odstawić, aby ryż napęczniał. Odsączyć groszek i kukurydzę. W kostkę pokroić paprykę. Umytą marchewkę pokroić w plasterki. W paski pokroić mięso. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Przyprawić. Wyjąć z patelni a wsypać warzywa. Zalać bulionem. Przykryć. Gotować 5 minut. Wymieszać z ryżem i mięsem. Posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama