Reklama
Składniki:

40 dag dowolnej ryby,
20 dag makaronu,
1 łyżka tłuszczu do naczynia,
1 łyżka tartej bułki,
5 łyżek tartego żółtego sera,
1 łyżka masła,
1 szklanka śmietany,
magga,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Z ryny usunąć kości i rozdrobnić. Ugotować makaron na półmiękko w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzić. Przelać gorącą wodą. Odsączyć. Ułożyć warstwami z rybą i serem. w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i oprószynym bułką tartą. Na wierzchu ma się znaleźć wartwa makaronu. Stopić masło. Połączyć ze śmietaną i maggą. Posolić. Polać makaron. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama