Reklama
Składniki:

- 4 kostki rybne z mintaja
- 1/2 szklanki mąki pszennej
-1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 3 jajka
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
2 łyżeczki płatków słodkiej papryki
- olej

Reklama

Jarzynka:
- opak. mrożonego szpinaku w liściach
- pokrojona w kostkę czerwona papryka
- 2 posiekane ząbki czosnku
- łyżka kwaśnej śmietany
- łyżka tartego parmezanu
- 3 łyżki masła
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

1. Na maśle podsmaż paprykę, dodaj rozmrożony szpinak, czosnek. Duś 10 minut. Dodaj śmietanę, ser, dopraw solą, pieprzem i gałką. Duś 3 minuty.

2. Obie mąki połącz z papryką, szczyptą soli i pieprzu.

Reklama

3. Rybę panieruj w tej mieszance, ubitych jajkach i znów w mące. Usmaż na oleju. Podawaj z jarzynką szpinakową.

Reklama
Reklama
Reklama